Tarnogórskie Święto Drzewa

26 października, w ramach obchodów tarnogórskiego Święta Drzewa, wolontariusze Fundacji Veolia Polska wraz z pracownikami Urzędu Miasta Tarnowskie Góry wzięli udział w zbiórce makulatury i zużytych baterii. W zamian, przekazywano im sadzonki drzew i krzewów.

Anna Tronina, Członek Zarządu Fundacji Veolia Polska: "Jest to kolejna edycja Święta Drzewa, w którą angażuje się Fundacja Veolia. To program edukacji ekologicznej, którego celem jest przybliżenie zagadnień z obszaru zrównoważonego rozwoju oraz podnoszenie świadomości społeczeństwa związanej z ochroną środowiska i zmianami klimatu. Cieszę się, że nasi wolontariusze mogli włączyć się do akcji i nie tylko pomóc przy odbieraniu makulatury,  zużytych baterii i wydawaniu krzewów, ale także  doskonale wykorzystali okazję, aby promować działania proekologiczne poprzez przeprowadzenie konkursu edukacyjnego dla dzieci i osób dorosłych, którego tematem przewodnim były właśnie drzewa."
Akcja z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością i uznaniem wśród Tarnogórzan. W przeciągu 1,5 godziny zostało rozdane ponad
200 drzewek, które ozdobią tarnogórskie ogrody.