Prezentacja Grupy Veolia w klasach patronackich

16 i 17 stycznia 2017 roku odbyły się warsztaty w klasach patronackich w Technikum Architektoniczno-Budowlanym w Warszawie.

Pierwszego dnia w spotkaniach z młodzieżą udział wzięli Pan Krzysztof Szuba -Kierownik Pogotowia Ciepłowniczego oraz doradca zawodowy Fundacji Veolia Polska. Młodzieży zostały zaprezentowane nowe technologie, które wprowadza Veolia, w kontekście zapotrzebowania na nowe kompetencje. Uczniowie mieli również okazje zapoznać  się z różnymi ofertami  pracy Veolii w kontekście ubiegania się o pierwszą pracę
w zawodzie.
Drugiego dnia  Pan Adam Cudny - Dyrektor Pełnomocnik Prezesa Zarządu d/s Kompetencji Pracowników - Veolia Energia Warszawa rozmawiał z młodzieżą o roli praktyk w planowaniu działań edukacyjnych
i zawodowych. Omówił w jakich obszarach zawodowych i jak są zorganizowane praktyki w grupie  Veolia. Natomiast doradca zawodowy przekazał informacje dotyczące zakładania własnej działalności gospodarczej. W warsztatach wzięło udział 60 uczniów.